Basket i Norge

Eurocup 2014-2015

Denne sesongens utgave av Eurocup er nå over, og det var en spennende affære fra begynnelse til slutt. Som vanlig var cupen delt opp i eastern og western conference, hver av dem med 3 grupperinger, samt de siste 32 lagene spilte inndelt i 8 grupper med fire lag i hver gruppe. Mange land hadde tre eller flere lag med i cupen, og vinnerlandet Russland stilte med hele fire lag. Bare Frankrike med sine fem lag stilte med flere lag enn Russland.

Den lange veien frem

Etter å ha spilt seg opp fra starten av Eurocup, møttes russiske Khimki og spanske Herbalife Gran Canaria i en forrykende finalekamp, som endte med 83-64 til Russland. Khimki har en særdeles kort historie innen basketball, med oppstart i 1997, men er allerede regnet som det beste og viktigste basketballaget i Russland. Motstanderen Gran Canaria har eksistert siden 1964, og har dermed mer fartstid, men russerne var utrolig sterke og lot seg ikke bekjempe. Det skal sies at Gran Canaria ikke var favorittippet før cupen begynte, likevel hadde de faktisk bedre odds enn Khimki foran den første kampen mot russerne.

Hårfine resultater i semifinalene

Semifinalistene var tyrkiske Banvit og russiske UNICS, begge slått ut med 6 usle poeng etter en lang og innholdsrik sesong. Oddsene lå såvidt på Gran Canarias side i kampene mot UNICS, mens Khimki hadde suverent lave odds foran kampene mot Banvit. I den individuelle spillerstatistikken var ingen av spillerne på disse fire lagene spesielt høyt rangert, et faktum som understreker at basketball er en lagsport, som krever godt samspill og et lag som alltid fungerer bra sammen i kampsituasjoner.Etter denne spennende cupen er det bare å vente på at neste Eurocup skal begynne, og i mellomtiden kan man kose seg med å følge med på blant annet FIBA EuroBasket 2015 og andre mindre serier som foregår året rundt.